Om oss

 

Kall mjölk är vårt kall

Mjölk ska inte bara smaka bra, den ska också vara hälsosam. På Wedholms konstruerar vi några av världens bästa mjölkkyltankar med hög kvalitet och effektivitet. Detta säkerställer att mjölken förblir god samt att mjölken kyls ned under rätt tid och till rätt temperatur. Med vår kunskap minimeras tillväxten av bakterier och mjölken behåller alla viktiga vitaminer och mineraler.

 

Alla våra tankar ritas och byggs av vår egen personal, i våra egna fabriker, för att vi ska ha full kontroll över produktionen. Dessutom bygger våra tankar på ett modulsystem som ger dig en snabb och billig installation på plats.

 

 

Från 1879 till idag

På Wedholms har vi arbetat med mjölk i över 130 år. När företaget startades 1879 tillverkade vi mjölkkannor, och fram till idag har vi arbetat hårt för att leda utvecklingen framåt tillsammans med våra kunder. Under åren har mer effektiva lösningar tagits fram, som hela tiden syftat till att bevara och kyla mjölken för att få den att hålla högsta möjliga kvalitet.

 

1957 tog vi ett stort steg då vi började tillverka mjölkkyltankar och företaget levererade då tankar med volymer på 200, 400 och 600 liter till gårdar runt om Södertörn. Under perioden 1942 till 1988 ägdes Wedholms av Svenska Mejeriernas Riksförening (SMR), som i sin tur ägdes gemensamt av Sveriges bönder.

 

Inom Wedholmsgruppen ingår idag Wedholms Sverige, Eurotanks, Skånes Kylteknik samt Kylmäkärki och därmed når vi en omfattande marknad med fokus runt Östersjön. Tillsammans med ytterligare samarbetspartners levererar vi idag även våra produkter till övriga EU-länder, Ryssland, Sydkorea, Japan m fl. Wedholms omsätter runt 100 MSEK inom tillverkning och försäljning av mjölkkyltankar samt service inom mejeribranschen.

 

 

 

 © Wedholms AB
info@wedholms.se

Blommenhovsvägen 26
Box 1002, 611 29 Nyköping
Telefon 0155-28 03 80
 
Organisationsnummer: 556166-2379
Bankgironummer: 435-9071